Via Augusta 2016

Vandaag en gisteren in Cadiz rondgelopen. Een mooie stad met veel oudheid en twee kastelen waarvan er een een eindje in de zee ligt en een grote kathedraal. Het schijnt dat Cadiz de oudste stad van Europa is en dat hier in de buurt de slag om Trafalgar heeft plaatsgevonden. Allemaal voor onze tijd. De stad is hier barstensvol met toeristen. Dit zal komen omdat er drie grote passagierschepen in de haven liggen. Een uit Panama en twee uit Amerika. Een hoog gehalte aan korte witte sokjes dus hier op de pleinen. 

Vandaag even een wasje gedaan in de hoop dat het nog droogt voor ik hier vertrek. Het is hier erg vochtig en regent af en toe. Een vieze klamme warmte hangt hier als de zon er even door komt, zoals bij ons in Nederland vaak het geval is.Vanmiddag mijn eerste stempel voor de credencial gehaald in de kathedraal en er gelijk maar een bij laten zetten van de hostel waar ik nu ben. Vanavond even naar de amigos de la via augusta om een tweede credencial bij te kopen. Het zou zonde zijn als het stempelboekje straks vol is voordat ik in Santiago ben. En ze zitten hier om de hoek dus het is een kleine moeite.

Morgenochtend is het de bedoeling dat ik opsta zo gauw ik wakker wordt en dan gelijk vertrek. 5 Minuten verderop is de aanleghaven van de veerdienst naar El Puerto de Santa Maria. Vanaf daar loop ik naar Jerez de la Frontera. Doordat ik het veer neem scheelt mij dat een dag die ik nu kan gebruiken om in Jerez rond te kijken.

Het is morgen maar 15km dus heb onderweg alle tijd!