Maarten van Rossumpad 2016

MvRdag12 

Omdat het lastig was om met openbaar vervoer vroeg in de ochtend in Windesheim te komen vanaf mijn woonplaats en dit een kostbare wandeling zou gaan worden als dit met de trein en bus gedaan zou worden heb ik besloten de route enigzins te wijzigen en te beginnen in Meppel. Vanuit Meppel is het goed te doen om zo snel mogelijk op de route te komen. Ik heb de twee laatste route's aan elkaar gekoppeld en zo is de huidige route van 27 km tot stand gekomen. 

In Meppel in Noordelijke richting vanaf het station de stad uit gelopen en al gauw zit je dan alweer op de open vlakte. Het was koud en er stond een koude snijdende koude wind. Langs uitgestrekte akkerlanden ging het naar Havelte en Darp. Zowaar was daar een groot stuk bos te vinden met twee kanjers van hunnebedden. Mooi om te zien! Verderop weer het bos in en plotseling kwam er een militaire tank door het bos mij tegemoet. Bleek ik op het militaire oefenterrein van de Johannes Postkazerne in Havelte te lopen. Het was gedaan met de rust. Hierna weer wat meer in de bewoonde wereld en liep ik Steenwijk in. Het einde van de tocht bij het NS station daar. Mooie route vandaag met relatief veel rust en weinig verkeer, mooie omgeving en natuur.

De hele Maarten van Rossumroute was een leuke en mooie route. Hij was goed te belopen en veelal door bosrijike omgeving. Het was af en toe even puzzelen maar op dit laatste stuk na ook goed bereikbaar met openbaar vervoer wat toch ook wel een voorwaarde is. Kortom een leuke route om te doen!