Maarten van Rossumpad 2016

Maarten van Rossum dag 7Het zou vandaag droog en rond de 10 graden worden dus op 8 december er maar weer op uit. Het was toch in de buurt van huis en daarom maar een dubbele route gelopen om de vaart er een beetje in te houden. In Rozendaal gestart en tussen de mooie huizen daar naar de Posbank gelopen. Alhoewel we geen bergen in Nederland hebben weten ze met deze route het toch zo te leiden dat ik een uur later met een natte rug bij restaurant de Posbank boven aan de bult sta. Helaas is deze gesloten. Snap het wel, in de wijde omtrek is hier niemand te zien op dit tijdstip. Doorlopen dus maar. Achter de Posbank weer het bos in en gelijk al een groep wilde zwijnen op het pad. Mooie beesten! Verderop wat reeën, wat een toeval vandaag zeg! Bij de Carolinahoeve, het pannekoekenhuis, had ik ook al geen mazzel, daar waren ze gesloten voor onderhoud. Doorlopen dus maar weer in de wetenschap dat er verder - tot Laag Soeren - niets te krijgen zal zijn.
Verder in de Onzalige bossen weer een hele groep met wilde zwijnen. Mooie beesjes zijn het toch. Deze route is wel heerlijk rustig. Bijna geen fietsers, geen wandelaars en allemaal bospad.  Aan het einde van deze route is dan eindelijk een gelegenheid om even te zitten met een kop soep en kop koffie in Laag Soeren. Heerlijk! 16,5km

De route gaar tegenover de Harmonie in Laag Soeren gelijk weer het dorp uit. Geen bos meer maar wel het platte land op richting Eerbeek. Mooie omgeving hier. Vanaf Eerbeek via Loenen naar Beekbergen gelopen. Vóór Beekbergen verschillende groepen ouderen op straat tegengekomen die aan het klootschieten waren. Heel serieus maar wel lachwekkend. Een smal boerenweggetje met sloot links en rechts, raden waar de bal elke keer terecht kwam?! :-)Dit tweede stuk van de dag was heel anders als het eerste. Het eerste was overwegend in bos op bospaden, geen mens te bekennen en rust! Het tweede gedeelte was op het platteland, binnenwegen tussen de verschillende dorpen, af en toe een auto, mensen op de weg en mooie huizen rondom. Uiteindelijk in Beekbergen aangekomen waar gelukkig binnen 5 minuten de bus terug naar Arnhem voor m'n neus stond. Mooie dag! Totaal 33km.