Nieuws

De kathedraal past de regels aan om een compostela te verkrijgen mbt de Camino Ingles vanaf A Coruña. 
De Camino Ingles start vanaf O Coruña of vanaf Ferrol. Vanaf Ferrol is het zo'n 125 kilometer tot Santiago. Vanaf O Coruña zijn minder dan 100 kilometer te gaan. Een afstand die te kort is om een vaak felbegeerde compostela te verkrijgen. Diverse organisaties deden een verzoek bij de cathedraal om de regels aan te passen. Zoals de naam van deze camino al aangeeft heeft deze Engelse Weg een historische relatie met de pelgrims die vanuit Groot Brittannië Santiago de Compostela bezochten. 

Die aanpassing betreft:

  • Pelgrims die in de haven van O Coruña aankomen mogen de kilometers van het deel van de camino in hun land of regio van herkomst optellen bij het aantal gelopen kilometers tot de kathedraal in Santiago.

  • Inwoners van O Coruña en omgving die om devotionele redenen naar het graf van St Jacobus gaan, kunnen in aanmerking komen voor de compostela.

  • Pelgrims of wandelaars die niet voldoen aan deze voorwaarden kunnen een ander document als de Compostela ontvangen dat getuigt van hun bezoek aan de kathedraal en het graf van St. Jacobus.

 

(link: www.santiago.nl / catedraldesantiago.es)